Trappen van Enschede naar Leersum

Hendri van de Bunte

Opgehaald

2.131
106% bereikt van mijn streefbedrag € 2.000
108% Bereikt van mijn doel 120 km

Help mee en trap samen met mij ALS de wereld uit! Op 9 september wil ik van Enschede naar Leersum (vlakbij Ede)  fietsen. Dat is ongeveer 120 km op een dag.

In januari van dit jaar is helaas mijn schoonvader overleden aan deze genadeloze en dodelijke ziekte. Na een korte en heftige periode van ongeveer een half jaar is hij aan ALS overleden. Omdat er nog veel onderzoek nodig is kom ik in actie! Help jij me met een donatie om deze verschrikkelijke ziekte te verslaan?

Vorig jaar ben ik van Enschede naar Arnhem gefietst en ik dacht dit jaar doe ik dat weer, maar dan van Enschede naar Leersum op 9 september.
Maar als ik dan toch ga fietsen kan ik dat ook wel voor een goed doel doen en daarom vraag ik je steun voor de stichting ALS.

Dus help je mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS?

Alvast super bedankt!

Gefietst van Enschede naar Leersum 09-09-2022 | 19:15

Dan is het toch echt zover, vrijdagmorgen 9 september om 7:45 fiets ik weg van huis om aan de lange tocht naar Leersum te beginnen. Aanvankelijk heb ik er geen zin in want het is ver en het zal hard waaien en regenen vandaag. Maar goed, wie A zegt moet ook B zeggen, dus begin ik gewoon. Dus op naar Lochem voor de eerste stop, dat gaat prima tot ik het laatste stuk pal tegen de wind in moet en dat is wel zwaar. Ik kom rond 10:20 aan in Lochem na ongeveer 40 km. Daar stop ik voor koffie en taart en loop ik even een rondje om de kerk om de benen wat te strekken. Na een klein uur stap ik weer op de fiets om via de bossen in Zutphen te arriveren. Daar eet ik op de kade van de IJssel een boterham, om vervolgens pal tegen de wind in langs de IJssel verder te fietsen richting Loenen. Bij aankomst In Loenen, na ongeveer 75 kilometer, is het tijd voor mijn tweede langere stop om zowel mijn fiets als mijzelf van nieuwe energie te voorzien. Rond 15:00 gaat het verder richting Hoenderloo; een mooi stukje met wat klimmen door het bos. Hier heb ik gelukkig veel minder last van de wind en het blijft ook grotendeels droog. Ik fiets door naar Otterlo voor de laatste stop, waarna ik nog 31 kilometer moet om in Leersum te komen. Het is inmiddels 16:30 en ik heb er ongeveer 100 kilometer op zitten en ben ook al 8,5 uur onderweg. Na de laatste stop is het een mooi stuk fietsen door de bossen en over de heide naar Ede met nog wel behoorlijk wat klimmen. Daarna door richting Veenendaal. Daar zakt me de moed wat in de schoenen. Na zoveel kilometers fietsen is de tank wel leeg, maar moet ik nog 20 km tegen de wind in richting Leersum. Maar opgeven is geen optie, dus stop ik er nog maar een banaan en een krentenbol in en ploeg ik de laatste kilometers door. Uiteindelijk ben ik om 19:15 in Leersum en zit deze tocht er gelukkig na 129 kilometer op. Het was mooi maar ook erg zwaar door de wind. Gelukkig is het aardig droog gebleven op een paar kleine buitjes na, dus daar ben ik heel blij mee. Iedereen heel hartelijk dank voor de donaties voor de stichting ALS.


Bekijk alle
Gefietst van Enschede naar Leersum 09-09-2022 | 19:15

Bekijk alle

Gefietst van Enschede naar Leersum

11-09-2022 | 22:08 Uur
Dan is het toch echt zover, vrijdagmorgen 9 september om 7:45 fiets ik weg van huis om aan de lange tocht naar Leersum te beginnen. Aanvankelijk heb ik er geen zin in want het is ver en het zal hard waaien en regenen vandaag. Maar goed, wie A zegt moet ook B zeggen, dus begin ik gewoon. Dus op naar Lochem voor de eerste stop, dat gaat prima tot ik het laatste stuk pal tegen de wind in moet en dat is wel zwaar. Ik kom rond 10:20 aan in Lochem na ongeveer 40 km. Daar stop ik voor koffie en taart en loop ik even een rondje om de kerk om de benen wat te strekken. Na een klein uur stap ik weer op de fiets om via de bossen in Zutphen te arriveren. Daar eet ik op de kade van de IJssel een boterham, om vervolgens pal tegen de wind in langs de IJssel verder te fietsen richting Loenen. Bij aankomst In Loenen, na ongeveer 75 kilometer, is het tijd voor mijn tweede langere stop om zowel mijn fiets als mijzelf van nieuwe energie te voorzien. Rond 15:00 gaat het verder richting Hoenderloo; een mooi stukje met wat klimmen door het bos. Hier heb ik gelukkig veel minder last van de wind en het blijft ook grotendeels droog.  Ik fiets door naar Otterlo voor de laatste stop, waarna ik nog 31 kilometer moet om in Leersum te komen. Het is inmiddels 16:30 en ik heb er ongeveer 100 kilometer op zitten en ben ook al 8,5 uur onderweg. Na de laatste stop is het een mooi stuk fietsen door de bossen en over de heide naar Ede met nog wel behoorlijk wat klimmen. Daarna door richting Veenendaal. Daar zakt me de moed wat in de schoenen. Na zoveel kilometers fietsen is de tank wel leeg, maar moet ik nog 20 km tegen de wind in richting Leersum. Maar opgeven is geen optie, dus stop ik er nog maar een banaan en een krentenbol in en ploeg ik de laatste kilometers door. Uiteindelijk ben ik om 19:15 in Leersum en zit deze tocht er gelukkig na 129 kilometer op. Het was mooi maar ook erg zwaar door de wind. Gelukkig is het aardig droog gebleven op een paar kleine buitjes na, dus daar ben ik heel blij mee. Iedereen heel hartelijk dank voor de donaties voor de stichting ALS.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer